|
|
---|
![]() Created by N.Q.T.
|
|
Watched 2317 times |
---|
Deze stereoscopische videoproductie is een onderdeel van de serie ‘Being there’.
3D Bekijken met een simpel rood/cyaan brilletje. vanaf een euro te koop. 3dstore.nl/index.php/cPath/15_16.
De meeste 3D presentaties van mij zijn ook te vinden op Youtube in mijn Youtube kanaal. Zie youtube.com/user/rnvgrenevg Daar zijn ook de Side-By-Side versies in volledige lengte te zien, en via een smart 3DTV in stereoscopisch 3D te bekijken. Ook zijn ze te downloaden als volwaardige 3D.iso van mijn site op vangageldonkpresentatie.nl om te mounten met een mediaspeler of branden op een Blu-ray.
Edward Kienholz The Beanery van 1965 is een ruimtelijke collage die je kunt betreden. Edward Kienholz maakte dit werk naar het voorbeeld van de oorspronkelijke Beanery, een bestaand café in een galerierijke wijk van Los Angeles.
Omschrijving serie: “being there”
De serie heeft de eigenschap dat het low-budget gemaakt kan worden, het zijn cinematic visuals, Short-form content, Slow TV. Er is geen verhaallijn.
“Dit is geen documentaire, het gaat om de spanning en ervaring van het er zijn.”
Ik heb deze korte serie gemaakt om te laten zien wat stereoscopische middelen toevoegen aan een kunstpresentatie.
Dit zijn filmpjes die op die plek gefilmd zijn en waarbij je een gevoel van ''er zijn'' hebt door de extra diepte-illusie van stereoscopisch 3D. Het moet een beleving zijn.
De serie "Being there" is short-form content. Het is een virtueel bezoek aan een museum, met de bespreking van een of meer kunstwerken.
Er is als voorwaarde dat het in S3D gefilmd is, gemengd met CGI in S3D, al dan niet met VO.
Bij bespreking van kunstwerken worden er onderdelen van een kunstwerk duidelijk naar het beeldscherm gehaald en op zichzelf getoond.
Het doel is deze presentaties te kunnen gebruiken op (toekomstige) S3D schermen zoals smartphones en tablets of VR brillen zoals de Oculus Rift om korte impressies te kunnen bekijken.
In deze documentaire wordt geprobeerd de beleving te evenaren van het bezoek aan het museum. Dit gebeurt op een manier die de voordelen van video benut en de nadelen van een fysiek bezoek zoveel mogelijk beperkt; er lopen nu geen mensen in de weg, je kunt rustig een werk aandachtig bekijken zonder opzij te hoeven. Ook kan je heel dichtbij het werk komen en tegelijk de omschrijving horen.
Het blijft natuurlijk raadzaam deze presentatie te combineren met een daadwerkelijk bezoek....het virtuele bezoek en het daadwerkelijke bezoek zullen elkaar aanvullen en de ervaring versterken.
Door de sterke punten en mogelijkheden van de 3D camera te combineren met de 3D editing mogelijkheden bereik je een werkbare workflow die een goed product kan opleveren voor relatief lage kosten.
Techniek
“Being there” karakteriseert zich door eenvoudige filmische opnames, gecombineerd met computer graphics, beiden in S3D, met de bedoeling een toegevoegde waarde te geven en het gevoel er ter plekke te zijn op te roepen.
Zonder in te gaan op de specifieke techniek wil ik hier nog even de achterliggende gedachte achter de werkwijze geven.
Ik ben bij deze korte presentatie uitgegaan van het gebruik van een eenvoudige opstelling voor het filmen van 3D, om zo weinig aandacht te trekken bij het publiek in het museum. Het is gefilmd uit de hand, zonder extra licht en zonder crew. Dit brengt allerlei beperkingen met zich mee. Mijn insteek hierbij is dat je om deze beperkingen heen moet werken en uitbuiten wat wel mogelijk is. Dit vergt een goede kennis van de 3D techniek en de beperkingen van de cameraopstelling. Echter door de sterke punten en mogelijkheden van de 3D camera te combineren met de 3D editing mogelijkheden bereik je een werkbare workflow die een goed product kan opleveren voor relatief lage kosten.
Toekomstmuziek
Virtueel museumbezoek in de toekomst:
Ik zie mogelijkheden voor de toekomst om de virtuele ervaring uit te breiden met : interactiviteit (nu al mogelijk), surround sound, grote omvattende schermen met superscherpte in 3D (4K, 8K), zonder bril te bekijken (autostereoscopisch), een bepaalde mate van 'eromheen kunnen kijken'(volumineuze beelden), HDR (High Dynamic Range) opnames die nog meer de indruk geven er werkelijk te zijn, High Frame Rate, toevoeging van geur (een vaak onderschatte zintuiglijke ervaring die zeker kan herinneren aan het fysiek aanwezig zijn), Sommige technieken zijn toekomstmuziek, andere zijn dichterbij dan je denkt.
Waarom in stereoscopisch 3D?
S3D geeft een opname meer het gevoel er "te zijn". Het ligt in de lijn van ontwikkelingen, beginnend bij stille zwart/wit films -- films met geluid -- kleur in de films -- High definition -- extra diepte door stereoscopisch beeld. Bioscopen, DVD's en Blu-rays laten tegenwoordig steeds vaker films in S3D zien. Ook op beurzen en tentoonstellingen zijn de presentaties vaker in S(stereoscopisch)3D. . TV's in de woonkamer zijn tegenwoordig vaker voorbereid om in 3D te bekijken.
This content is absolutly legal and contain only links to other sites on the Internet: (dailymotion.com, filefactory.com, myspace.com, mediafire.com, sevenload.com, zshare.net, stage6.com, tudou.com, crunchyroll.com, veoh.com, peteava.ro, 2shared.com, 4shared.com, uploaded.net, youku.com, youtube.com and many others... ) We do not host or upload any video, films, media files (avi, mov, flv, mpg, mpeg, divx, dvd rip, mp3, mp4, torrent, ipod, psp), 3Dstreaming.org is not responsible for the accuracy, compliance, copyright, legality, decency, or any other aspect of the content of other linked sites. If you have any legal issues please contact the appropriate media file owners or host sites.
DMCA (Digital Millennium Copyright Act) read more HERE
For more details click below:
Regulation (EU) 2016/679 of the European Parliament and of the Council of 27 April 2016 on the protection of natural persons with regard to the processing of personal data and on the free movement of such data, and repealing Directive 95/46/EC (General Data Protection Regulation) (Text with EEA relevance)